Perşembe, 09 Mart 2017 14:43

Bağırsak Gazını Doğal Yollarla Geçirme

Öğeyi Oyla
(0 oy)

Bağırsak Gazını Doğal Yollarla Geçirme

Yediğimiz gıdalar ve bazen yeme şeklimiz bağırsaklarımızda gaz oluşmasına neden olur. Bu da hem şişkinlik hem de rahatsızlık vermektedir. Metabolizma farklılıklarından dolayı herkes için gaz yapan yiyecek türleri farklı olsa da genel anlamda herkeste gaza sebep olan yiyeceklerin başında süt ve nohut gelmektedir. Bir insan vücudu ortalama 1-2 litre gaz üretir ve 14-20 defa dışarı atılır. Gaz oluşumunu önlemek için öncelikle vücudumuzda gaza sebep olan gıdaları tespit edip bunlardan uzak durmak faydalı olacaktır. Hava yutmada gaz oluşumun en büyük etkenlerinden biri olduğu için sigara içen, hızlı yemek yiyen, sakız çiğneyen kişiler gaz şikayetlerini azaltmak için bunlara dikkat etmelidir.
Bağırsak Gazını Doğal Yollarla Geçirme
- Bağırsak gazını geçirme konusunda en etkili yöntemlerden bir tanesi yürüyüş yada karın egzersizleri yapmaktır. Bu hem o an ki gaz sorununuzu çözecek hem de düzenli olarak tekrar etmeniz halinde bağırsak sisteminizi düzene sokacaktır.
- Lif oranı yüksek gıdaları çok fazla tüketmemek gerekir. Günlük lif oranı 30 gramı geçmeyecek şekilde tüketmek en uygunu.
- Bazı bitki kürleri ile de gaz sorununu çözebilmek mümkündür. Bağırsak gazını geçirecek bitkilerden bazıları melisa, anason, zencefil, kekik, adaçayı, meyandır.
- Eğer gaz çıkartmak konusunda çok zorluk çeken bir bünyeniz yoksa karın ve bağırsak bölgenizi ısıtmak (sıcak su yada sıcak taş koymak suretiyle) ve karın bölgenizi ovalamak gazı çıkartmak konusunda yardımcı olacaktır.
- Fasulye, soğan, kuşkonmaz, armut, elma, erik, sakız, buğday ürünleri, süt ve süt ürünleri, bira ve gazlı içecekler gibi gaz oluşumunu tetikleyen gıdalardan uzak durmak yada minimum ölçüde tüketmek en doğru çözüm olacaktır.
Bunların hiç biri fayda etmiyor ve duyduğunuz rahatsızlık sürekli artıyor ise bir hekime başvurmayı ihmal etmeyin.

Okunma 3342 defa

Benzer Öğeler (etikete göre)

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik