Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 22 Şubat 2017 13:28

Mevsim Geçişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)

İnsan vücudu mevsim geçişlerini çok sert atlatır. Alışılmış bir mevsim dönemi, insanı o şartlara göre meyilli olmaya iterken, en ufak hava değişimi çarpar insanı. Bir yerden başka bir yere gidildiğinde ya da bölge insanı olarak bile insanlarda bu durum farklılık gösterebilir. Aşırı yorgunluk hissi, baş ağrıları, mide rahatsızlıkları, duygusal reaksiyonlarla beraber kendini gösterirler. En çok dikkat edilmesi gereken şey kendimizi bu değişime hazır hissedip en az zararla bu evreyi atlatmaktır. Tabi ki bu kışın içilen sıcak saleplerin yerini, soğuk içeceklerin almasına alışmaktan başlamıyor.

İnsanların kışın daha bireysel, yazın ise daha sosyal olduğu genellemesine girersek öncelikli olarak psikolojik olarak etkilenirler. Bunun dışında kıyafet seçimleri de bu dönemde aşırı önemlidir. Bir önceki dönemin geçişi çok hızlı olmayacağı için bu evrede bedensel hastalılar daha çok oluyor. Nezle ve alerjik reaksiyonlar kendini ön plana getirmeden, ilaç ya da bitkisel çaylar ile önlem alınabilir ve bu evre daha sağlıklı atlatılabilir. Bitki çaylardan özellikle papatya çayının sakinlik vermesi baş ağrılarına ve özellikle migreni olanlara iyi gelebilir. Maydanoz ya da kiraz sapını kaynar suda bekletip, daha sonra içtiğimizde geçiş evresinde en sık yaşanan sorunlardan olan, bağırsak sıkıntısına yardımcı olur. Bu dönemde çok sık uyku isteği olabilir ama bunu en aza indirmeliyiz ki vücut fonksiyonlarımız tam anlamıyla çalışsın.

Daha sağlıklı bir yaşam için, vücudumuzu en az zararla mevsim değişikliklerinden korumalı ve her zaman daha dikkatli olmalıyız. Çünkü yapbozun bir parçası olmadığında ya da farklı olduğunda yapboz bitmiş sayılmaz.

Okunma 3098 defa