Salı, 21 Şubat 2017 00:00

Diş Sararması Neden Olur?

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)

Diş sararması herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu durumun nedenleri de oldukça fazladır. Hiç kimse sararmış dişler ile gülümsemek istemez. Toplumda konuşmak, gülmek gibi mecburi hareketleri yaparken sararmış dişler olunca çekinme duygusu gelebilir ve içinizden geldiği gibi davranamazsınız.

Diş sararması, diş fırçalamamak gibi basit bir sebepten kaynaklandığı gibi ciddi diş rahatsızlıklarından da kaynaklanabilir. Bu durumu anlamanın en önemli basamağı tedavidir. Yani dişçiye gitmektir. Öncelikle diş sararmasının nedenleri üzerinde duralım.
Diş sararmasının birden çok nedeni vardır. İlk olarak yediğiniz ve içtiğiniz besinler diş sararmasına yol açar. Özellikle de yemek yedikten sonra dişlerin fırçalanmaması diş sararmasının öncelikli sebebidir. Yemek artıklarının dişlere yapışmaması ve dişlerde tabaka oluşturmaması için dişlerin fırçalanması gerekir. Bu sebebin yanı sıra sigara ve alkol kullanımı da bu konuda oldukça etkilidir. Özellikle çok sık sigara içiyor iseniz dişleriniz ister istemez sararacaktır.

Sigaranın yanı sıra şarap da oldukça diş sararmasına yol açabilecek bir etkendir. Bunların yanı sıra bir de kullanılan ilaçlar diş sararmasına yol açabilmektedir. İlaçların yan etkisi olarak diş sararması ortaya çıkabilir. Baharat kullanımı, sos, asitli içecekler, şeker içerisindeki kimyasallar da diş sararmasına yol açan yiyecekler arasındadır. Bunların haricinde ise önemli bir etken yaş ilerlemesidir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte yaşlılık zamanlarında da diş sararması gayet normal bir durumdur. Diş etlerinin iltihaplanması, plak oluşması da önemli bir rahatsızlıktır. Diş sararmasının nedeni genetik de olabilir. Eğer geninizde diş sararması var ise bunun bir çözümü yoktur. Ancak diğer etkenler ile diş sararması yaşıyor iseniz hepsinin çözümü mevcuttur. Ancak bunun için öncelikle diş hekimine gitmeli ve uygun tedaviyi bulmasına yardımcı olmalısınız. Dişlerinizi düzenli fırçalamak bu bağlamda da oldukça önemlidir.

Okunma 3555 defa

Benzer Öğeler (etikete göre)

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

Hastalıklar

Anne ve Çocuk

Beslenme ve Diyet

Sağlıklı Yaşam

Yemek Tarifleri

Moda ve Güzellik